When I Close My Eyes, I Think Of You
rindunya.
4:25 PM |
seperti biasa every year kitorang akan balik beraya dekat n9. kampung sebelah mama. selalunya every year raya 1st mmg semua akan berkumpul dekat rumaha atok. tapi this year bila balik je rumah atok rasa lengang je. time sampai
rumah atok tu ta de spa * adik beradik mama la. atok dgn wan tgh smbahyang terawih. malam khamis baru paksu balik. esok na raya tapi ta da sapa pun lg balik. wan kata, paklong tahun nie turn beraya rumah parents maklong, pakngah pula esok pagi baru balik, paktih pula sebab mak maktih sakit so kena jaga mak maktih, auntie pula sebab da kat melbourne. auntie ta boley balik! :'( malam tu kitorang takbir raya sikit sangat yang ada. atok,wan, mama, ayah, paksu, along, me, zack,adik anis. lupaa. abang wan pun ada *anak paklong. sedih sangat malam tu. ta dapat takbir raya and kumpul ramai2. ta macam last year. semua ada, sampai penuh ruang tamu rumah atok. tapi tahun nie ta. :'( auntie msj suruh on skype bila na takbir raya. auntie na tgk. okay. set. time atok start takbir, auntie nangis. tersedu sedu. sebak tengok auntie.auntie and uncle pun takbir sama. ye laaa. auntie anak yang paling rapat ngn atok and wan. tiap tahun kan mesti akan gilir2 takbir (setiap anak atok, mama and auntie ta takbir la. ayah and uncle yg takbir) tapi tahun nie? ta mcm last year dah. sedihnya. paling sebak sekali bila auntie nangis bila atok senyum kat auntie. auntie kata atok makin kurus. auntie kata auntie rindu kitorang semua. kitorang pun rindu auntie le. rindu sgt2. kitorang memang rapat dengan auntie. sebab dalam family mama, mama and auntie je anak prmpuan.

auntie at melbourne.


walaupun anak-anak atok ta cukup, kitorang still balik kg. (kg atok laa) dekat kuala pilah. bila balik sana, tgk wan wan and atok atok saudara pun ta ramai. entah ke mana abis. ta tahu la. kalau ta tiap tahun kitorang akan berkumpul dekat rumah wan tam *adik atok* sebab rumah wan tam paling besar. then atok and tok long akan baca doa. tapi tahun nie rumah wan tam pun kosong. eh. kenapa nie? i tanya mama, kenapa semua orang ta da. mama kta entah la. semua balik rumah anak anak kot. ouh. okay mama. lepas g rumah wan su *adik atok, kitorang g rumah wan aji *adik wan* makan2,smbhyang,borak2, then gi rumah adk2 wan and atok yg lain pula. time kat rumah wan aji, tiba2 masuk la satu nyonya nie. dia senyum kat i, then i senyum la balik. lepastu i dengan cousin2 lawan senyum then gelak. cousin i kata, aiyaa, nyonya tu pun mau datang raya ke? haha. time tu kitorang kat ruang tamu. time i g minum air kat dapur i tanya mama, spa tu? mama kta tu le adik wan yang ta masuk islam. ouh ouh. baru ingat adik wan da 2 orang yang ta masuk islam. heee. tapi kitorang jarang jumpa. sebab tu ta cam sangat. :)


yang sebelah kanan adik wan tu anak and cucu dia.
sebelah kiri pula wan aji then wan.


malam tu adik anis, zack main bunga api plus mercun dengan munabir *anak pakngah* ladonny *anak bongsu pakngah* ta boleh main. donny kecil lagi. nanti da besar kak ngah bagi main k. hehe. every year mesti ramai yg main bunga api. anak2 paklong dah 6 orang, plus deena and hanna *anak paktih*, plus anis and zack. mesti ramai kan. tapi ta pe le. next year kan ada.



munabir tgh tgk adik anis bakar bunga api :)

esok petang paktih sampai. waaa. really miss deena and hanna. eh2. amzar dah tinggi le.
dy da kurus! *bila laa i pula na kurus? HAHA. tunggu g LWM kot ye. hehe. malam tu kitorang g makan kat rumah pakngah. makngah masak mee kari. perghh! sedap gilee :) auntie dah pesan siap2, jangan lupa bawa lappy sebab auntie nak skype. aduyai auntie. nasib baik le kitorang sayang auntie. kalau ta, ta de keje na angkut lappy g sana sini. hehe.

auntie and uncle. auntie senyum dapat skpe dgn
anak2 buah dy yg comel2 nie. haha

zack ta abis2 sakat auntie sampai auntie merajuk,hehe :)

esok malam pula kitorang g rumah paklong. makan banyak gile. haha. maklong ada baby le. waaa! comel sgt. tembab! genk dgn i le. nama dy muhammad. i ta lepas dy. i mmg ta kasi orang lain na dukung dy le. ta boley ta boley! waaa. kakngah love u la muhammad yg comel. dy ta banyak songeh. certain baby kan ta na org lain pegang dy. tapi muhammad ta pe. dy peluk je kakngah kan muhammad kan. hehe. ta sabar na balik raya next year. na dkung muhammad :)
p/s: pic dekat rumah paklong dlm camera. ta masukkan dlm lappy lagi. so ta leh post kat blog :'(


tomorrow, tomorrow and tomorrow tu adik bradik atok pula datang rumah. seperti biasa le. tolong hidang, tolong kemas then tolong basuh pinggan. sebab tu result ntk balik raya tahun nie, badan naik sbb makan banyak, tangan turun sebab kena dera, haha. tambah tambah along gastric so ta boley bergilir dengan sapa2 le. aduyai. exercise di bulan syawal mehhh. haha :)
*along cucu paling tua, i`m the 2nd one. so cousin2 semua kecil2 lg. orang kta ta best le sebab cousin kecil2 lg *ehem3,sebab pe ye? HAHA! tp okay pe. cousin kecil2 boley cubit pipi dorang,hehe :) boley buli dorang kan kan. hehe :D



adik anis, deenah, hannah.
p/s: deenah cant stop smile ! she`s cute!


ehem3: for sure penat baca entry i kali nie. panjang gile i membebel kan. haha. btw, i miss u auntie! cant wait for you to come back to malaysia. next year maybe? :'(
SELAMAT HARI RAYA!
3:47 AM |
tulus ikhlas: nur ainin syamimie jasmi :)


yea, i know its too early to wish 'SELAMAT HARI RAYA' but oleh disebabkan esok i balik kampung dekat negeri9 so kena le wish awal2. okay, dikesempatan nie i na minta maaf for all my mistakes that i have ever done! yaaa. banyak sangat salah laku and pertuturan yang i lakukan. minta ampun yaa :] untuk genk NATSU: i miss both of u! i miss our sweet memories so damn much! budak2 4M: hey guys!let`s prove to them that we can achieve our successfull!:]
untuk cikgu2: saya,nur ainin syamimi ingin memohon ampun yea cikgu. kadang2 bukan sengaja nak tido dalam class cikgu. na buat macam mna kan, mata nie yang nak tertutup sendiri. saya dah marah dea cikgu! *auww auww! haha untuk mama and ayah: angah minta maaf sebab angah banyak susahkan mama and ayah. angah anak yang paling manyak songeh kan? haha. tapi mama and ayah sayang angah juga kan! haha.




6 jam :/
3:11 AM |

hello sweetie :)
hari ni aku g cut cut rambut.
dah panjang. *tak panjang mana pun! hee
rimas ouh. rimas. rimas. :]
mama antar pkul 10 kat salon kylie tu.
then mama g shopping ngn along and adik2.
actually kitorang nak g alr star mall lepas ambik aku.
tapi dah lambat. so tak jd le.
auntie yg awet muda tu kata 4 jam je so mama kata,
pukul 2 mama ambik terus p alr str mall.
tp tengok2 smpai pukul 4 baru siap.
gilaa kau. 6 jam dduk atas kerusi tu.
rasa nak bersila pun ada.
tp nasib perasaan malu tu ada. hehe :]
before mama balik tu sempat g suruh mama tpupkan.
kakak cina tu sampai gelakkk la aku gado ngn mama!
* i luv you la mama ! :*)
sepanjang 6 jam tu, ada la dekat 6 org aku msj.
nak hilangkan rasa boring.
ta kan na terkaku ats kerusi tu kan kan.
time pukul 2 mama kol tnya dah sudah ke belum.
aku pun jawab le dengan lemah longlai nya.
belum lg mama, bape tahun lagi le nak siap angh pun ta tau! *penat2 :/
tunggu punya tunggu pukul 4 siap le semuanya.

ingatkan mama nak bawa g shopping lepas tu.
tengok2 along drive blik rumah terus!
ish ish ish. geramnyaaaa :% *actually nak nangis.
mana aci angah ta shopping! :'(
balik rumah,bersiap2 terus balik rumah tok dekat perlis.
aku dah buat muka sebek sebab x dapat shopping.
then mama kata jap g ayah g trawih kita g shopping.
duit yg mama kasi tu beli jacket yg angah nanak tu.
nanti blik n9 kita g cari kain bt baju 1 lagi.
yeaaaa! yeaaaa! *suka sungguh time tu. tp cover2! haha
mlm tu p le cari baju kat aneka.

before kuar. alaaa. ta de keje nie


time jalan2 ngn mama, aku nampak kwn lama aku.
tapi saja buat ta nampak *segan actuallynya. haha
malangnya sorang dri dorang nampak aku.
aku pun tegur la dah kwn lama kan :)
dah tegur2 sikit2 dea boleh kata,
b***r yea ang skrg mimie.
hantuuuuu! yang tu tak tahan tu.
haha . sedih kau dengar tu.
tp buat cool jaa. haha
alalaaaa. mesti laaa.
haaa. sebab tu yg malas nak tegur.
mesti kwn2 tanya punya npa yg lain skrg nie.
aduhai kwn2 lama oiii.
nak bt mcm mna kan,
hostel sekolah aku kasi makan sedap2 laa.
tiap2 ari makan ayam.
*hebat? tak okay!nak bg aku dpt penyakit da la!
sepanjang prjalanan nak balik rumah aku asyik gitau mama je.
macam mna nie mama, risau laaa.
*takat risau je tp x usaha buat apa cek mimie oi!
haha. tak pa tak pa. muda lagi. *ayat nak tenangkan diri sendiri :D
aduhai. macam manalah nak g reunion nanti?
orang stay hostel makin kering,
budak2 asma sebaliknya.
hey2! FYI, budak asma yg stay hostel semua jd mcm nie okay!
hahaha. alaaa. chill laa. kan mimie kan :)

ehem2: miss ex-student SKKB batch 6H/ 2006!

baju rayaaaa!
1 nie je pic yg aku ada T__T


okay lepas penat mengurangkan l***k d badan,hahaha
kitorang g mkn kat pizza, berbuka puasa okay :)

haaa. ni la gelagat kak anis sebab terlalu lapar.
muka mcm nak sembelih orang :)



along termenung tunggu pizza x sampai2 :p


kitorang berbuka lambat ari nie.
service lambat gilaaa.
so untuk tunjuk perasaan tu,
kak anis ukir perkataan 'lambat' ats pinggan time nak blik.
hahaha. gilaaa best. agak melampau ke?
alaaa. x de laa. sja ntk suka2. hahaha.
lgpun bukan selalu nak buat gila2 macam nie.
btw, i hve a super duper great day with them laaa!
kmi menggilaaa tanpa batasan.haha


eh2. lupa nak gtau.
npe ye org kta kak anis tu kakak aku?
muka kmi nak sama ke?
tak kot. haih.
kak anis tu berlipat kali ganda cantik dari aku laaa.
haaa. ada juga yg kta kak anis tu aku.
hahaha. lg best yg tu.
eh3. jgn marah ye.
i tak tujukan kat spa2 :))
baju raya! :'(
11:19 PM |
this year raya yg paling menyedihkan!
baju aku auntie tu tertukar dengan baju adik aku.
so baju raya aku kain adik aku le.
sedih gila.
time tgk baju tu automatic air mata bergelenang!
sedih gilaaa kau! T________T
napa ye sejak dua menjak nie macam2 jadi.
tak tahan nya.

btw, td time tgh shopping ada minah mna tah msj aku.
marah2, maki2 kata aku nak kat a**q.
lol! sumpah gila minah tu aku rasa.
dah tak kenal tiba2 dok maki2 aku.
tak paaa laa.
dia nak sangat kat budak a**q tu ambik la.
aduyai. aku bukan da pape pun ngn a**q tu.
minah tu marah2 aku macam tak da keje lain dah.
nampak desperate gila !
ishh laaaa,
pelik dunia sekarang! -.-''
perempuan pula yg terhegeh2 kat llki.
malunya!



About Me Entries Message Friends Pictures Archives Credits

|