When I Close My Eyes, I Think Of You
kak ngah nie suka dgn camera yea -part 3-
1:46 PM |
9/12 ritu pakteh datang rumah. actually pakteh and family nak datang lagi awal tp wan masuk hospital :( mama kata wan demam teruk. err. denggi, ahaaa. betol2. time paktih sampai tu kami (mama, along, i and anis) baru balik dari jitra mall. beli barang sekolah. hehe. sekali lg zack kena tinggal sebab kena teman ayah. haha. kahkahkahsian ko ye zack :) sampai je rumah terus salam semua and then seperti biasa sembang2 dulu dong. dina and hanna diam je. eh eh. peliknya. tnya pakteh dorang baru bangun tido ke. and then dgn selambernya pakteh kata tunggu kejap. dorang baru dok panaskan enjin, jap g masuk gear, pecut terus le. tak terkawal korang nak melayan. haha. okay okay. biar dorang diam dulu. esok tu dina ajak pg tasik, alg pun bawak la. okay nie gambar yg sangat2 la tidak berkualiti :


hanna, denna, anis *alg bawak :D


denna tried to play this. muka dy mcm confident gile. haha


along,time kuar mkn ngn pakteh n family

balik tu kami keje tangkap gambar je for non stop. haha. hanna pun gile cmera jugak rupanya. dlm bilik pun boley dok pose sana, pose sinie. haha. lawokk2. time hanna and denna tak henti2 berebut cmera nak tgkp gambar along n aku. sampai along jerit, sudah2, kaklong dah tak larat. g tangkap gmbar kak ngah korang. so hanna pun tgkp la gmbar aku sampai la dy sendiri letih. and
last sekali dy kata, kak ngah nie memang suka cmera yea? ahaha. okay hanna, sapa suruh start nak tangkap gambar kak ngah dulu kan. so kena tgkap sampai kak ngah puas :D

dekat tangga before sampai bilik. haha
kak ngah nie suka dgn camera yea -part 2-

okay kita sambung balik cite aritu. Aritu dah ngantuk so kena la out ntk tido. Kiki J ahaaa. lepas balik je dari tambun, mama and ayah buat plan secara mandadak ntuk balik n9 terus. yes yes. bestnya nak jumpa atok and wan. sampai je kat paroi jaya *umah atok , seperti biasa la. mama, ayah, atok, wan akan bersembang non-stop :D yg aku and along terus lompat atas sofa. eh eh. sofa baru la you. masuk bilik atok, eh eh. almari baru. masuk bila auntie, eh eh. meja baru. naik bilik paksu, eh eh. katil baru. uhuk2. lupa pulak. paksu nak kawen bulan 3 nie! :D sumpah tak sabar nak dpt mak su baru. lalalala ~


atok, adam af, paksu, bakal maksu, saudara bakal maksu,
wan, mama and auntie apa ntah :D

atok kata saja nak bg agh jeles sebab boley bergambar
dgn adam and this girl :P

esok tu maksu mai rumah atok, maksu yg nie adek ayah pulak okay. dy kawin dgn paksu (org n9) so maksu ikut paksu dduk kat n9 jugak. mula2 tgk maksu terus jerit and peluk maksu. what happens with u maksu? kenapa dah susut badan nie? eh eh. muka maksu pun dah licin la! god, muka aku makin teruk nie. mcm mna nak buat! errr! :'( maksu kata nanti maksu nak beli kedai and nak buka saloon. and then maksu kata kalau agh nak, lepas spm tlg maksu kat saloon. omggggg! nanak nanak! haha. after 3 hari dok kat n9. kitorang pun balik kedah yg sgt cantik ini. haha :D

.
12:12 AM |
awat tak da mood nie?
awat? awat? awat?
awat? awat?
awat? -.-''
kak ngah nie suka dengan camera yea?
salam. cuti nie aku rasa banyak dihabiskan dengan meluangkan masa dengan family aku. mula-mula aku perli tambun dengan family aku. err. 3 hari 2 malam je. okay best la jugak dekat sana. mandi2, naik pelampung *macam kanak kanak sgt ke? haha. and for the 1st time aku naik papan gelongsor yg tinggi tu. allah hai. hilang semangat aku terbang sekali dengan suara aku time naik papan gelongsor tu. err -.-'' nie semua sebab along la nie. cabar aku naik. lepas 2 kali naik okay dah lepas tu. tapi mulut aku memang tak boley control dari menjerit la. bila fikir balik memang tak boley blah la kan bila aku naik papan gelongsor yg gelap tu dengan zack *adek. dea dok dekat depan and aku dekat belakang. time mula2 tu sumpah aku x berhenti dari menjerit, ''ya allah selamatkan la aku. '' aku ulang sampai habis naik la. yang zack pulak tak henti2 jerit, ''yahooo!yahooo!'' macam apa lg. ikut hati macam aku nak tarik je rambut diri tp sebab aku taku
t sangat tak berani la aku nak lepas dr pegang pemegang pelampung tu. nasib kau zack :D




aku and mama. 2 dua pose ala2 na bajet model. haha


nie la muka excited aku before mandi -.-''


tengok tu, excited gile kan muka along n anis .


eh eh. muka sy lg excited kan -.-'' *auntie cina tu pun mau masuk :D






kadang kadang diri nie pelik yea.
salam follower. hari nie aku letih sangat2. pagi tadi bangun awal untuk g tuition addmath kat taman seri aman. balik je rumah masak nasi and then tukar2 baju,beg,kasut,buku and macam2 lagi nak g alor star cari baju. pusing2 sampai la pukul 6 tapi baju, kasut and beg tak beli beli lagi. bukan apa. no choice le kat sana. aku beli buku je. tu pun buku addmath and math. yang lain belum. btw, aku pun beli cekak. errr err. comel :o haha. bagi aku laa. kihkihkih. sampai kat rumah pukul 7. then maksu,paksu,tok and my cousins sampai. okay, ayah suruh tlg mama. eh eh. kami (aku and along) memang nak tolong mama okay :) kuang3. after tolong semua bagai,basuh pinggan pula. after that aku g melayan cousin aku si qhalis tu. eii eii. comey la dy! baru 5 bulan. ya allah, kesian dy aku peluk2, cium2 sampai naik rimas dy tu. haha. sekarang baru la aku boleh rehat kejap. mata da ta boley buka. badan dah letih2. anyway, i really miss someone. tp aku ta tahu sape orang tu. aku tengok semua list contact kat phone aku tp sorang pun aku ta rasa rindu. errr. aku segan nak call untuk pastikan aku rindu org yang aku call tu or tak. eh eh. korang faham tak ape aku cakap. maksud aku, aku na kol spe2 yang aku terasa nak call untuk pastikan dia ke yang aku rindu. ye laaa. klau betul orang tu yang aku rindu mesti lepas aku cakap dengan dia aku rasa tenang. mean tenteram sikit laa. urmm. ya allah, kenapa nie. klau aku rindukan seseorang bagilah aku tahu sape orang tu. ayoyooo. pelik nya. aku harap orang yang aku sendiri tak tahu spe, contact aku untuk hilangkan rasa rindu aku kat dia.




okay yang nie comey kan :)


yea, aku rindu hang. tp aku tak tau spe hang :D


i really miss my friends!


alahai comelnya monyet nie. dia rindu wife dia ke?

senyum.
4:25 AM |

bestnya on9 malam nie. eh eh. da pagi le. gosh! *** so amazing!! hahaha.
errr. mimie, jangan excited terlebih! -.-''
lelaki dan perempuan . dunia dan akhirat .
cinta siapa lebih ikhlas???

ada satu pendapat umum:

perempuan memberikan seks utk mendapatkan cinta.
sebaliknya:
lelaki memberikan cinta utk mendapatkan seks
benarkah?

cinta siapa lebih ikhlas???
Ada banyak keBENARannya....
siapa yang ikhlas dan siapa yang tidak maka nilailah sendiri.

Perempuan memerlukan belaian CINTA buat mengisi kekosongan jiwa.

Maka di jawab oleh lelaki,jika kau mahukan cinta itu,kau harus berikan sex.
Perempuan terdiam,begitu mahalnya nilai sebuah cinta yang di tukarkan dengan sex.
Antara izin dan terpaksa,maka menyerahlah ia dalam dakapan/pelukan seorang lelaki.
maka puaslah lelaki itu mendapatkan apa yang dia impikan selama ini,
tetapi dalam masa yang sama ia turut berkata bahawa betapa murahnya nilai harga diri atau maruahnya seorang perempuan dalam mendapatkan sebuah cinta.
Tetapi,adakah perempuan akan mendapat cintanya?
yea,mungkin!
tapi hanya secebis! -.-''
cinta yang diberikan yang secebis itu pun oleh si lelaki hanya kerana bermaksud kesudahan,
akhirannya adalah sex.
Perempuan keliru dalam mencari makna cinta.
Baginya,cinta itu adalah belaian jiwa,perhatian dan tanggungjawab.
Dimanakah sebetulnya cinta itu?

Oleh itu,wahai perempuan,carilah lelaki yang akan bertanggungjawab ke atas dirimu.
maka di situ akan lahirkan cinta tanpa paksaan.
Dan lelaki, apabila hilangnya rasa cinta pada perempuan maka ia tidak akan mahu lagi bertanggingjawab ke atas perempuan itu, sekalipun perempuan itu dan dia masih dalam satu ikatan.


aku suka tgk pic pelakon 2 org nie. cantik !
facebook.
5:04 PM |

gosh! bosannya cuti nie. i have no idea to do anything. ohtidakk! everyday i`m just waste my time with online online and online for non-stop, you know! ohnoo! study belum start lagi. by the way, malasnya na approve friends request! malas malas dan malas. tapi risau pula kalau kawan2 lama yang add.


terima kasih buat adk2 ku krana dgn '
rela hati' tlg approve friends request agh nohh :)
err err. aku ta kejam smpai na suruh adk2 aku approve
sama dengan angka kat atas tu. korang buang la angka 7 tu yea :)
tarawih begitu indah.
bulan ramadhan dah lama lepas. entah kenapa tiba2 aku rasa rindu sangat na bertarawih dekat hostel. tunggu berbuka ramai2, then sembahyang maghrib and then tunggu azan isyak. lepas sembahyang isyak kat dorm, baru g surau ramai2 *kena g sembahyang isyak kat surau actually, tapi padat sangat. alasan2. kuikuikui ;P lepas sembahyang tarawih, balik hostel terus tuju kat dining hall. ye laaa. MORE kan *ta tau na eja macam mana. hentam je laa yea ;) btw, form4 la batch yang paling last sekali kuar dari dining hall tu. makan, then selang dengan sembang. minum, then selang dengan ketawa. kenyang then selang dengan mengarut. haha. best moments laa! lepas tu naik kamar, melepak lagi. mengarut and mengarut sampai laa penat. dekat pukul 12 baru stay up for study. errr. study? ahaaa. study la juga. haha ;) weyy, rindu nyaaaaa! agak agak tahun depan aku akan still rasa semuanie tak? :'(


muka tahan sakit lepas jatuh time kalut na g sembahyang tarawih :'(


ta tahan gile bila atikah buat mulut mcm tu. haha
*lepas balik dari tarawih



ahaa. nie la keje form4 lepas balik dari tarawih.
sape kata students smk sultanah asma ta menyembang?
keje study je? gosh! ini buktinya! haha


before balik kamar, singgah study room dulu cekk ! :)



About Me Entries Message Friends Pictures Archives Credits

|