When I Close My Eyes, I Think Of You
hello liar!
12:05 AM |
hello liar :)
do u really love me?
yes? really?
oh i`m touched!
btw, i love u too liar.
but u know what,
i already knew bout ur trick ==''

HAHAHA~


this is my new adek! haha.
but dy nak act mcm dea abg jugakkkk ==''
dah la muda dari i. haha. then rendah dari i. haha.

ahmad ridhwan ~
sorry terpaksa curik pic u yea adek
u nak i tlis sal u kan adek yg baik! * u yg cakap. haha
please be honest! ==''

25 Honesty & Truth Quotes

  1. “People who are brutally honest get more satisfaction out of the brutality than out of the honesty.” -Richard J. Needham
  2. “A half truth is a whole lie.” -Yiddish Proverb
  3. “A truth that’s told with bad intent beats all the lies you can invent.” -William Blake
  4. “No pleasure is comparable to the standing upon the vantage-ground of truth.” -Francis Bacon
  5. “A harmful truth is better than a useful lie.” -Thomas Mann
  6. “The only way to tell the truth is to speak with kindness. Only the words of a loving man can be heard.” -Henry David Thoreau
  7. “Some people will not tolerate such emotional honesty in communication. They would rather defend their dishonesty on the grounds that it might hurt others. Therefore, having rationalized their phoniness into nobility, they settle for superficial relationships.” -Unknown
  8. “I love you, and because I love you, I would sooner have you hate me for telling you the truth than adore me for telling you lies.” –Pietro Ariteno
  9. “You can’t undo anything you’ve already done, but you can face up to it. You can tell the truth. You can seek forgiveness. And then let God do the rest.” –Unknown
  10. “Whenever you have truth it must be given with love, or the message and the messenger will be rejected” – Mahatma Gandhi
  11. “Truth never tranquilizes. The defining property of truth is its ability to disturb.” -Solomon Short
  12. “It is not nearly so important how well a message is received as how well it is sent. You cannot take responsibility for how well another accepts your truth; you can only ensure how well it is communicated. And by how well, I don’t mean merely how clearly; I mean how lovingly, how compassionately, how sensitively, how courageously, and how completely.” -Neale Donald Walsch
  13. “Truth is not only violated by falsehood; it may be equally outraged by silence.” -Henri-Frederic Amiel
  14. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you” -Friedrich Nietzsche
  15. “Without courage, we cannot practice any other virtue with consistency. We can’t be kind, true, merciful, generous, or honest.” -Maya Angelou
  16. “The great enemy of the truth is very often not the lie — deliberate, contrived and dishonest — but the myth — persistent, persuasive and unrealistic” -John F. Kennedy
  17. “Truth comes as conqueror only to those who have lost the art of receiving it as friend.” -Rabindranath Tagore
  18. “We tell lies when we are afraid… afraid of what we don’t know, afraid of what others will think, afraid of what will be found out about us. But every time we tell a lie, the thing that we fear grows stronger.” -Tad Williams
  19. “The naked truth is always better than the best dressed lie.” –Ann Landers
  20. “I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality. This is why right, temporarily defeated, is stronger than evil triumphant.” -Martin Luther King, Jr.
  21. “Falsehood is easy, truth so difficult.” -George Elliot
  22. “It is one of the severest tests of friendship to tell your friend his faults. So to love a man that you cannot bear to see a stain upon him, and to speak painful truth through loving words, that is friendship.” – Henry Ward Beecher
  23. “A single lie destroys a whole reputation for integrity” -Baltasar Gracian
  24. “Peace if possible, truth at all costs.” -Martin Luther
  25. “Honesty has a beautiful and refreshing simplicity about it. No ulterior motives. No hidden meanings. An absence of hypocrisy, duplicity, political games, and verbal superficiality. As honesty and real integrity characterize our lives, there will be no need to manipulate others.” -Chuck Swindoll
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
6:56 PM |

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
am i crazy if i just scream for no reason?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huh!!!!!!

nak jugakkkk ==''
5:51 PM |
baru sudah makan so muka msing2 dah mcm x mandi seminggu.
malas nak betul kan tdung :)


oleh disebabkan keadaan mulut wa yg tak sempat senyum so
terpaksalah meng- edit noh :)


orang bt mulut gedik, kau pun nak bt.
skrang baru kau sedar kata buruk ==''


kat kedai makan. mama yg tolong tgkap :)
thanks mama, luv u! :D


aku okay laaaa :)
10:51 PM |
salam.
jumaat ritu aku da tucen.
pusat tucen TM.
yea, yg dekat city plaza tu la ==''
kuar je tucen g makan.
pilih punya pilih last2 g pak hainan.
tp sikit je yang ada :'(
ab, shuhada and afnee nak makan tempat lain ==''
tinggal aku, hanan, kakak and adek je.


nie time kakak and adek nak balik dah.
ye la! depa twin la! x nampak ka muka sama! :D


lepas kakak n adek balik, da one group budak2 nie dk kat meja dekat ngn aku and ha
nan jugak la. dari yg lelaki ke yg perempuan dok usha2 and then senyum2. okay aku tau napa ==''

'' hanan, depa dok usha kita la. mesti depa engat kita couple kan. hahahahaha ''

*gelak sampai penat okay! tak tipu. haha :D ingatkan depa nak tengok sat ja. tapi time aku and hanan nak g bayar pun dok usha lg. aloloooo. terharu la pulok. orang usha tak lepas. kah3.

ahaaa. lupa nak gtau. kami terjumpa dengan zirah, ida, pien and syana. depa pakai baju sama. comey sgt2 :) nanak jugakkkk! :D oleh disebabkan masing2 gila camera so dapat le
jugak 2-3 pic sekali :D


comel kan baju depa :)
aku and syana nak masuk jugak kat tgh2 ! :D

lepas tu aku nak masuk library. oleh disebabkan hanan kena balik awal, aku kena dok kt library sorang2. hey, aku berani laaa! =='' hanan tak habis2 dok tanya,

'' hang okay ke dok sorang2 nie mimie? betol nie hang okay? hang tak takut ka? ''

relax la. aku kan berani. hahaha. dengan muka confident aku jawab. wa ta mau lu rasa bersalah la hanan. haha. padahal dalam hati, kecut jugak :D punya lah berani sampai g cari meja yang hujung2. tak nak dekat dengan orang lain. haha.


nie muka sebelum kena tinggal sorang2.
yea, aku tau la x elok. tapi biaq la! :D


hanan aka best friend aku. aku syg hg la hanan. even hang pandai teruk
hang still sayang aku kan. haha.
p/s: baju nie aku yg pilih. haha. baru beli terus pakai.
pulun kan. haha. jgn marah noh hanan :D


otw balik rumah. sempat lg syiok sendiri :D


tempat wajib bergambar :D
sampai rumah, before naik bilik kat sini le fav place ntk aku syiok sndiri :)

ehem3; dengan ini saya telah berjaya study sorang2 tanpa teman pada jumaat bersamaan 28/1/2011 ! saya berasa sangat teruja kerana mampu study d library seorang diri :D
weeeee :)
new accessories :)

1) clip munga
2) rantai angle
3) rantai zirafah
4) headband wana pink
5) headband wana chocolate
nanak form4 balikkkkkk!
10:55 AM |

ngadakan nanak org tlg letak ubat ==''
thanks,luv ko le ezlin :*)


tangan mcm tangan bapok class 1. hahaha
mahalnya ==''
Okay hari nie i g city plaza. niat asal nak g daftar for my becoming tuition. lepas tu, err err. berjalan la pulok yea mekk. mula2 g cari anak tudung syria untuk ALONG. kemudian g cari shawl untuk ALONG. then g cari baju untuk ALONG, lepas tu g cari kasut untuk ALONG! yea memang hari nie kuar aku g teman orang saja =='' so bila balik rumah muka mcm limau masam. majok ahh. wa ta beli pa pun. wa penat2 kuar, wa balik tangan kosong. wa panas le bhai. haha. malam pulak i g tesco. mama kata nak makan kat sana. errr. apa yea mama order td. lupaaa :D ahaaa. wa order claypot cantonese kosong satu. kosong tu tadak mee, bihun or kuihtiaw la bhai. haha. sedap3 :D lepas tu wa pusing2 mau cari shawl wana kuning. wa tengok yg plain punya tp kain getah, lu tau harga bapa? rm18 bhai! mahal gile habaq hang =='' wa pun tawar menawar le. dy tanak kasi murah sikit. so wa blah la. tak kuasa wa nak beli mahal2 mcm tu. baik wa beli kat JITRA or city plaza. lg murah bhai :D ini dia pic wa teman ayah wa plih kasut :)


abaikan muka wa yg bajet gud2 gitu okay.
btw, thanks to abg lan for this heel okay! :)

jiwaku, nyawaku, hatiku :)


tengok nie tengok nie! cantikkkkk kan!
seriously i`m so addicted for all of this!
i`ll smile, happy, cry if i get its!
OEMJAYYYYY! i want this!


2nd :)


4th :)


2nd :)



2nd, 3rd and 4th :)



all :)


all :)


1st :)


all :)


mind! :D


seriuosly dy cantik! :)



the babies :)
1) mohd qhalis

baby kak ngah yg comey aka cousin gue la :D


adek qhalis bru bgun tido dah kena kaco ngn kak ngah.
padan muka. haha


2) anak jiran :D

betul ke cara i pgang baby ? :D
mcm nak geget je baby nie.


kesian baby nie. tgh tido pun kena cayo ngn i.
dah la xsampai smggu g usia dy dah kena cium bertalu2.
haha. geram3.
bochannya caye! *boley mcm tu? haha
tolon tolon!
caye amat lah bochan malam ini!
caye tatau nak bt ape.
so caye pun menggedik le corang2 caye depan wc. haha
kakak caye tgk caye dgn pndangan yg sungguh pelik.
tp caye bt tak kisah.
sbb caye tahu malam nie caye cgt lah pelik.
tgk le cara caye ckp mlm ini.
mcm cacat kan.
uhuuu.
caye tak tahu nape caye jd mcm ini.


korang diam je tgk pic caye ye.
caye bochannnn!


hello, caye ninja mimie :D


ini pic caye tgh dok tutup mata tgk cicak dok berdating :D


caye cebik cebab caye bochan cgt :''(


malam nie...
minta maaf bukan bermaksud aku salah. tak bermaksud aku penakut. tak bermaksud hg menang or berjaya buat aku malu. takkkk! bagi aku kalau kita minta maaf tu mulia, lg mulia kalau kita minta maaf walaupun tu bukan salah kita. nak masuk tahun baru dah wey. hal2 lepas walaupun aku ingat lg tp aku try untuk lupakan. aku maafkan apa salah hg and aku minta maaf pasal salah aku. aku tak kisah hg tak nak maafkan. tak pa. tak pa. tu hak hg kan. cuma satu ja aku nak tanya hg, hg malu ka nak mnta maaf or ego hg tu tinggi mana? ego aku tinggi lg kot tp aku fikir untuk pa gado lama2 mcm budak2 kot. haaa. sudah2 mimie. satgi hg dok tambah dosa pulak kat sini. tutup buku lama, buka buku baru. ubah perangai hg tu. lebih rajin belajar, lebih berfikiran matang, lebih bersikap terbuka, lebih berfikiran positif, lebih bersabar, lebih rajin tolong mama, n berubah ke arah yg lebih baik. kurangkan tgk tv, kurangkan on9, kurangkan main fon, kurangkan bergosip, kurangkan tido, kurangkan melawan cikgu, kurangkan melawan mama n ayah, kurangkan fikiran negatif hg tuuu! and kurangkan makan nohh. haha. okay lepas nie aku tamo dah amek tahu hal org lain, lantak korang le. maybe sebab aku terlalu fikir apa pandangan org lain sampaikan aku serabutkan kepala aku. sudah okay mimie. mama, along, and bff hg selalu pesan, think positive mimie! hg suka fikir bukan2! sudah2 la! yea. aku pun tamo mcm tu. tapa2. tahun baru, fikiran baru. okay? :) tahun baru azam baru! tumpukan dkt pelajaran! tamo dah fikir benda2 yg tak da faedah! hg boley aih mimie! insyaallah :) AMIN..

muka tak sempat senyum, kaki seluar lupa nak betul kan. eh semua tak kena le ==''


malam nie...
minta maaf bukan bermaksud aku salah. tak bermaksud aku penakut. tak bermaksud hg menang or berjaya buat aku malu. takkkk! bagi aku kalau kita minta maaf tu mulia, lg mulia kalau kita minta maaf walaupun tu bukan salah kita. nak masuk tahun baru dah wey. hal2 lepas walaupun aku ingat lg tp aku try untuk lupakan. aku maafkan apa salah hg and aku minta maaf pasal salah aku. aku tak kisah hg tak nak maafkan. tak pa. tak pa. tu hak hg kan. cuma satu ja aku nak tanya hg, hg malu ka nak mnta maaf or ego hg tu tinggi mana? ego aku tinggi lg kot tp aku fikir untuk pa gado lama2 mcm budak2 kot. haaa. sudah2 mimie. satgi hg dok tambah dosa pulak kat sini. tutup buku lama, buka buku baru. ubah perangai hg tu. lebih rajin belajar, lebih berfikiran matang, lebih bersikap terbuka, lebih berfikiran positif, lebih bersabar, lebih rajin tolong mama, n berubah ke arah yg lebih baik. kurangkan tgk tv, kurangkan on9, kurangkan main fon, kurangkan bergosip, kurangkan tido, kurangkan melawan cikgu, kurangkan melawan mama n ayah, kurangkan fikiran negatif hg tuuu! and kurangkan makan nohh. haha. okay lepas nie aku tamo dah amek tahu hal org lain, lantak korang le. maybe sebab aku terlalu fikir apa pandangan org lain sampaikan aku serabutkan kepala aku. sudah okay mimie. mama, along, and bff hg selalu pesan, think positive mimie! hg suka fikir bukan2! sudah2 la! yea. aku pun tamo mcm tu. tapa2. tahun baru, fikiran baru. okay? :) tahun baru azam baru! tumpukan dkt pelajaran! tamo dah fikir benda2 yg tak da faedah! hg boley aih mimie! insyaallah :) AMIN..

muka tak sempat senyum, kaki seluar lupa nak betul kan. eh semua tak kena le ==''


About Me Entries Message Friends Pictures Archives Credits

|