When I Close My Eyes, I Think Of You
bergedil?haha
7:18 PM |
  1. Bahan - bahan yg diperlukan adalah kentang, telur, daging yg hancur, cili dan garam.
  2. Mula2 goreng kentang yg telah dikupas *tak kan ko nak makan kulit kentang yg cantik tu ==''*
  3. Agak2 kentang tu dah keemasan, boleh le angkat. jgn sampai hangus tau :D
  4. Untuk elakkan kentang tu berminyak, letak dulu atas penapis besi kemudian masukkan dalam pinggan yg dilapik dgn tisu.

  1. Kemudian, penyek kentang tu dengan besi yg dlm pic tu k. haha. wa tak tau nama dy. :D
  2. Agak2 dah lembut, masukkan sedikit garam halus kat dlm kentang tu.
  3. Then. masukkan daging hancur yg sudah direbus ke dalam kentang.
  4. Gaul sampai sebati. kalau lu suka pedas mcm wa, hiris sikit cili ntk digaul dalam kentang and daging.
  1. Bentukkan campuran daging, kentang and cili jadi bentuk bulat. kalau korang nak buat bentuk love ke, bentuk kucen ke, ikut suka la nohhhh. wa tak reti so wa bt bentuk bulat je :D
  2. Masukkan bergedil yg sudah sempurna bentuknya ke dalam telur yg telah di pukul. bukan pukul dgn kayu k cik kak naih. pukul dgn pemukul dy. kalau tada, guna garfu pun boley :D
  3. Then, goreng bergedil tu dalam minyak yg telah dipanaskan.
  4. Agak2 warna sudah keemasan yg melampau, angkat dan masukkan dalam pinggan.
  5. And then, tadaaaa. siap untuk di makan. MAKAN, MAKAN AND MAKAN :D

p/s: senang je nak bt bergedil nie bhai. tp aku saje buat pulun nak post jugak kan. haha.

About Me Entries Message Friends Pictures Archives Credits

|